Užívateľský manuál a často kladené otázky U XN250

U XN250  U sweeps across the world!
čítaj viac

Referenčné číslo : XN250110

Dokumentácia

FAQ

Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Otvorte posuvné okienko a vložte kapsulu Nespresso.
Držte tlačidlo stlačené, až kým sa posuvné okienko nezatvorí.
Keď dosiahnete želané množstvo, pustite tlačidlo (dve zvyšné tlačidlá budú blikať a slúžia na potvrdenie akcie): Množstvo vody sa uložilo.
• Zatvorte posuvné okienko, stlačte tlačidlá Lungo a Ristretto (2 tlačidlá na koncoch) a držte ich stlačené najmenej 3 sekundy.
Stredné tlačidlo (Espresso) jedenkrát zabliká.
• Ak chcete obnoviť automatické zastavenie po 9 minútach, zopakujte postup (tlačidlo Espresso 3-krát zabliká a slúži na potvrdenie akcie).
Jednoducho vyberte inú veľkosť nápoja počas jeho prípravy a nastavenie zariadenia sa upraví automaticky.
Jednoducho znova stlačte rovnaké tlačidlo a dávkovanie sa ihneď zastaví.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Ak ste prístroj nepoužívali niekoľko mesiacov, môže mať čerpadlo ťažkosti znovu spustiť prietok vody.
Keď zvolíte malý alebo veľký hrnček, čerpadlo je hlučné, avšak nevyjde z neho ani kvapka.
- Odstráňte kapsulu, ak sa tam nachádza.
- Nádržku naplňte na maximum horúcou vodou (60 °C).
- Zapnite prístroj a zvoľte veľkú šálku.
- Každé 3 sekundy vyberte nádržku a zmeňte jej polohu. Z ventilu nádržky by mali unikať vzduchové bubliny.
- Príprava je dokončená a z trysky na prípravu kávy vyteká voda.

Ak po týchto krokoch nie je možná príprava, vezmite prístroj do autorizovaného servisného strediska.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
Stlačte a najmenej na 4 sekundy podržte tlačidlo Espresso (v strede) a potom posuňte okienko dozadu zariadenia (2 zvyšné tlačidlá budú blikať a slúžia na potvrdenie akcie).
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.

Pozrite si ponuku obchodu s príslušenstvom

Scroll To Top