Užívateľský manuál a často kladené otázky Dolce Gusto Melody

Dolce Gusto Melody Príprava kávy nikdy nebola tak rýchla a jednoduchá .
čítaj viac

Referenčné číslo : KP200520

FAQ

Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Akonáhle je príprava nápoja dokončená a tlačidlo napájania prestane blikať červeno (asi 5 sekúnd), kapsulu vyberte a vyhoďte. Nenechávajte ju v držiaku na kapsule.
Nie, do nádrže na vodu nesmiete nalievať mlieko. Systém pracuje len s vodou. Použitie akejkoľvek inej tekutiny, napríklad mlieka, môže prístroj poškodiť.
Extrakcia kávy Dolce Gusto prebieha pri optimálnej teplote, takže výsledkom je dokonalá káva. Teplota extrakcie už nemôže byť vyššia, pretože káva by mala pripálenú príchuť.

Ak si spotrebitelia prajú kávu, ktorá je ešte viac horká, majú niekoľko možností:
• Predhriať si šálku.
• Pred zahájením prípravy nápoja vždy vyčkať, kým prestane blikanie prístroja počas predhrievania termobloku.
• Extrahovať trochu vody bez kapsule, vodu vyliať a potom pokračovať s kapsulou.
• V prípade potreby prístroj odvápniť (ak bolo v nedávnej dobe pozorované zníženie teploty nápoja).

Normálna teplota v šálke:
• Kapsule s praženou a mletou kávou: cez 70 °C
• Kapsule s rozpustnými produktmi: cez 65 °C
Nie, pripravený nápoj nikdy nebude horúci. Navyše to nebude fungovať ani preto, lebo celý rad horúcich nápojov nie je určený na rozpúšťanie v studenej vode a konzumáciu za studena. Mohlo by to viesť k „zablokovaniu kapsule“.
Studené nápoje boli vyvinuté tak, aby bola dosiahnutá čo najlepšia chuť a čo najlepší zážitok spotrebiteľa pri príprave so studenou vodou.
Tieto studené nápoje však je možné pripraviť pomocou funkcie horúceho nápoja.
Ak chcete zaistiť úplnú bezpečnosť používania Vášho prístroja, postupujte podľa „doporučení pre bezpečné použitie“ uvedených v príručke, ktorú ste dostali s prístrojom.

Ako používať prístroj bezpečne:
• Do nádrže s vodou nikdy nenalievajte horúcu vodu!
• Nikdy neotvárajte zatváraciu páku počas prípravy nápoja!
• Po skončení prípravy bliká vypínač asi 5 sekúnd červeno. Počas tejto doby neotvárajte páku!
• Nikdy nepohybujte pákou voľby, kým je zatváracia páka otvorená!
• Nedotýkajte sa kapsule po skončení prípravy nápoja! Horúce povrchy môžu spôsobiť popáleniny!
Ak ste si prístroj práve kúpili a používate ho prvýkrát, prečítajte si príručku, ktorá Vám pomôže s prvými krokmi. Používateľské príručky ku všetkým prístrojom môžete nájsť na tejto webovej stránke.

Aby sme vám to uľahčili, nižšie nájdete zhrnutie krokov optimálneho použitia prístroja v niekoľkých riadkoch:
1. Naplňte nádrž prístroja vodou.
2. Dávajte pozor, aby nádrž na vodu do prístroja zaklapla.
3. Zapnite prístroj a počkajte, až kontrolka LED začne svietiť „zeleno“.
4. Pred prvým použitím je potrebné prístroj prečistiť. To vykonáte tak, že na hlave prístroja zvolíte maximálne množstvo vody, pod hlavu prístroja vložíte prázdny držiak, páku voľby dáte do polohy pre prípravu studenej vody (modré tlačidlo) a počkáte, až prúd vytečie. Tento postup opakujte s horúcou vodou (červené tlačidlo). Teraz je už Váš prístroj pripravený na použitie.
5. Naplňte nádrž na vodu.
6. Do držiaka na kapsule vložte kapsulu.
7. Zvoľte správnu hladinu vody (množstvo vody je uvedené na každej jednotlivej kapsule s nápojom).
8. V závislosti od typu nápoja zvoľte napúšťanie horúcej alebo studenej vody.
9. Potom počkajte, kým sa kontrolka LED zmení na „zelenú“, aby ste mohli kapsulu bezpečne vybrať.
10. Vyhoďte kapsulu.
Aby ste mohli pripraviť ďalší nápoj, musíte sa len uistiť, že kontrolka svieti zeleno.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Frekvencia odvápňovania závisí od tvrdosti vody a od toho, ako často prístroj používate.
Usadzovanie vodného kameňa časom spomaľuje prietok vody cez prístroj, a môže znížiť účinnosť ohrievacieho článku, čo môže spôsobiť nižšiu teplotu Vášho nápoja.

Odvápňovanie každé 3-4 mesiace v prípade stredne tvrdej vody zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a umožňuje zachovať rýchly prietok vody a očakávanú teplotu nápojov.

Pri niektorých modeloch (Jovia, Oblo, Drop, Stelia, Movenza, Eclipse, Piccolo vyrobených po roku 2014) je k dispozícii upozornenie na odvápnenie.
Každé stlačenie tlačidla na horúce alebo studené nápoje sa považuje za extrakciu. Upozornenie na odvápnenie vychádza z počtu extrakcií a spúšťa sa po každých 300 extrakciách tým, že na vypínači začne svietiť oranžová farba. Prístroj stále pracuje, ale odporúčame ho odvápniť.

Dôrazne odporúčame odvápniť prístroj v nasledujúcich troch prípadoch:
• Pokiaľ pri príprave nápojov zaznamenáte nižší prietok vody.
• Pokiaľ sa voda zdá byť chladnejšia ako zvyčajne.
• Pokiaľ tlačidlo vypínača začne trvalo svietiť oranžovo.
Vodný kameň časom spomaľuje prietok vody, môže znižovať účinnosť ohrevu vody, ktorá sa používa na výrobu nápojov, a nakoniec môže upchať ihlu, ktorá slúži na prederavenie kapsule a prívodu vody.

Odvápňovanie každé 3-4 mesiace v prípade stredne tvrdej vody zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a umožňuje zachovať rýchly prietok vody a očakávanú teplotu nápojov.
Pri prístrojoch Melody 3 FS, Circolo FS a Genio 1. generácie sa celý proces odvápňovania spúšťa stlačením tlačidla na horúce nápoje, pričom tlačidlo na studené nápoje nie je nutné použiť, odvápnia sa oba kanály. Iné je to pri ostatných automatických prístrojoch, kde je potrebné stlačiť obe tlačidlá.
Kapsule Chococino a Nesquik obsahujú čokoládu, mlieko a cukor. Tie môžu zanechávať priľnavejšie usadeniny ako káva. Prístroj je potrebné často čistiť, aby sa zabránilo nepríjemnému zápachu.
NIE. Vyhýbajte sa použitiu bieleho octu, ktorý môže prístroj poškodiť a spôsobiť únik.
Ak chcete predĺžiť životnosť prístroja, odporúčame používať sadu na odvápnenie, ktorá dostanete v našom webovom obchode, alebo inú tekutú sadu na odvápnenie vhodnú do kávovarov.
Aby ste si vynikajúci zážitok z kávy, ktorý si zaslúžite, mohli užívať čo najdlhšie, odporúčame prístroj čistiť denne. Tipy týkajúce sa denného čistenia a ďalšie informácie nájdete v používateľskej príručke.
V umývačke je možné umývať len držiak na kapsule. Odkvapkávaciu tácku a nádrž na vodu je potrebné umývať ručne.
V ideálnom prípade by sa mali odvápniť oba kanály (horúci/studený), a to je procedúra, ktorá prebieha aj pri automatických prístrojoch.
Avšak usadzovanie vodného kameňa v studenom okruhu nie je pravdepodobné, a je teda veľmi dôležité, aby väčšina odvápňovacieho roztoku prešla horúcim okruhom. Aby bolo zaistené účinné odvápnenie horúceho kanála (ktorý sa používa najviac), odporúčame, aby celý roztok prešiel horúcim kanálom.
Aby bolo prepláchnutie dokonalé, a aby v konektore, ktorý spája trubicu na horúcu a studenú vodu, nezostávali zvyšky kvapiek odvápňovacieho roztoku, odporúčame prepláchnuť aj studený kanál.
Vyčistite hlavu zariadenia pomocou malého špendlíka.
Pozrite si návod na použitie a postupujte podľa pokynov na čistenie.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Ak ste prístroj nepoužívali niekoľko mesiacov, môže mať čerpadlo ťažkosti znovu spustiť prietok vody.
Keď zvolíte malý alebo veľký hrnček, čerpadlo je hlučné, avšak nevyjde z neho ani kvapka.
- Odstráňte kapsulu, ak sa tam nachádza.
- Nádržku naplňte na maximum horúcou vodou (60 °C).
- Zapnite prístroj a zvoľte veľkú šálku.
- Každé 3 sekundy vyberte nádržku a zmeňte jej polohu. Z ventilu nádržky by mali unikať vzduchové bubliny.
- Príprava je dokončená a z trysky na prípravu kávy vyteká voda.

Ak po týchto krokoch nie je možná príprava, vezmite prístroj do autorizovaného servisného strediska.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
Ak je tlačidlo napájania oranžové, nie zelené, znamená to, že bolo spustené upozornenie na odvápňovanie. Táto funkcia je k dispozícii pre modely vyrábané od roku 2014.
Každé stlačenie tlačidla na horúce alebo studené nápoje sa považuje za extrakciu. Upozornenie na odvápnenie vychádza z počtu extrakcií a spúšťa sa po každých 300 extrakciách tým, že na vypínači začne svietiť oranžová farba. Prístroj stále pracuje, ale odporúčame ho odvápniť.
Vypnite prístroj a stlačte tlačidlo napájania na 5 s, až kým tlačidlo nezačne blikať a neaktivuje sa režim odvápňovania. Prístroj je možné odvápniť podľa používateľskej príručky, ktorá je k dispozícii na stránke venovanej údržbe prístroja.
Upozorňujeme, že ak sa aktivuje režim odvápňovania a prístroj je vypnutý bez toho, aby odvápnenie prebehlo, tlačidlo sa zmení späť na zelené a počítadlo sa vynuluje. Po ďalších 300 extrakciách začne tlačidlo opäť svietiť oranžovo.
Ak prístroj nie je pravidelne odvápňovaný a spotrebitelia používajú tvrdú vodu (ktorá obsahuje veľké množstvo uhličitanu vápenatého) prístroj sa zanesie vodným kameňom a ihla sa pravdepodobne upchá.
Pri nových modeloch je dokonca možné ihlu vybrať, aby ju používateľ mohol vyčistiť, najmä vtedy, keď je upchatá, alebo keď sa začína znižovať prietok. Po tomto vyčistení musí nasledovať úplné odvápnenie prístroja.
Pokiaľ do prístroja nejde prúd alebo ak je možné prístroj zapnúť, ale čerpadlo sa po zvolení tlačidla na horúce/studené nápoje nespustí (žiadny zvuk), nemôžete spraviť nič a prístroj je potrebné opraviť.

Ak počujete čerpadlo, ale nič nevyteká, postupujte nasledovne:
1-Vyberte kapsulu z držiaku na kapsule.
2-Skontrolujte, či je v nádrži voda, a či je nádrž na vodu dobre pripevnená.
3-Zvoľte kanál studenej vody, niekoľkokrát zdvihnite a položte späť nádrž na vodu, potom ju pripevnite a tekutina by mala začať vytekať. Ak nevyteká, pravdepodobne je upchatá ihla.
Ihlu je potrebné vyčistiť pomocou nástroja na čistenie dodaného s prístrojom, a z prístroja je potrebné odstrániť vodný kameň.
Ak je Váš prístroj vybavený vyberateľnou ihlou (zelený diel), môžete ju vybrať a dôkladne vyčistiť.
Ak aj po tomto čistení z prístroja stále nevyteká žiadna tekutina, je potrebné prístroj odoslať do servisného strediska.
Dôvodom, prečo z držiaka na kapsule po strane uniká tekutina, je pravdepodobne skutočnosť, že spojenie medzi ihlou a vodnou trubicou už nie je dokonale tesné.
Prístroj je potrebné opraviť.
Množstvo nápoja závisí od veľkosti šálky, polohy odkvapkávacej tácky, a niekedy od mliečneho a kávového prášku, čo sú prírodné produkty, ktoré môžu podliehať menším sezónnym vplyvom.
Je dôležité zistiť, kde dochádza k úniku (z nádrže na vodu, z držiaka na kapsule alebo pod prístrojom).

To, či dochádza k úniku z nádrže na vodu, môžete skontrolovať tak, že nádrž naplníte vodou a necháte ju chvíľu stáť na stole (aspoň 30 minút). Ak voda neuniká, znamená to, že únik nesúvisí s tesnosťou trubice na vodu, a v tom prípade odporúčame, aby ste kontaktovali naše stredisko služieb pre spotrebiteľov.
Pred vybratím držiaka na kapsule sa presvedčte, či je páka voľby v stredovej polohe, a zatváracia páka je zdvihnutá.
Ak je zatváracia páka zdvihnutá, ale držiak na kapsule sa nedá vybrať, znamená to, že doštička s ihlou pravdepodobne nie je dobre nasadená na miesto a je v nesprávnej polohe. Kontaktujte stredisko služieb pre spotrebiteľov.
Ak sa po skončení extrakcie nedá zdvihnúť zatváracia páka, netlačte na ňu. Kapsula môže byť pod tlakom. Počkajte 20 minút, aby sa vypustil tlak, zdvihnite zatváraciu páku, vyberte držiak na kapsule a vyhoďte kapsulu. Ak to nepôjde, kontaktujte naše stredisko služby pre spotrebiteľov.
Nastavte odkvapkávaciu tácku do správnej výšky, aby nebola príliš ďaleko od vstrekovacej trysky, ani príliš blízko k nej. Použite inú veľkosť šálky.
Na kvalitu konečného nápoja to nemá vplyv, a nápoj sa dá konzumovať. Pred prípravou ďalšej šálky vyčistite a vysušte držiak na kapsule, a najmä otvor na vytekanie nápoja.
To je normálne: kým kapsulu nevyberiete a nevyhodíte, bude z nej kvapkať tekutina do šálky alebo na odkvapkávaciu tácku (po odobratí šálky). Pri kapsulách na kávu trvá odkvapkávanie dlhšie ako pri kapsulách so smotanou. Kvapkanie zastavíte tým, že vyberiete a vyhodíte použitú kapsulu, akonáhle kontrolka prestane blikať.
Je pravdepodobné, že ste držiak vybrali z prístroja príliš skoro, alebo že bolo extrahované menšie množstvo, ako je odporúčané, čo spôsobilo spätný tok. Pred otvorením prístroja vždy počkajte, kým kontrolka prestane blikať.
Normálne by z kapsule pri vybratí z prístroja a vyhodení nemalo nič odkvapkávať. Aby sa minimalizovalo riziko odkvapkávania na povrch linky, je ku každému prístroju (s výnimkou značky Piccolo) priložená špeciálna nádoba, ktorá by mala byť ponechaná v blízkosti prístroja.
Akonáhle je pri nápoji dosiahnutá požadovaná sila/množstvo, zostávajúca voda (a stopy produktu) zostane v kapsule, aby sa chuť nápoja neoslabila. Časť tejto zostatkovej tekutiny môže z kapsule odkvapkať do nádoby. Táto špeciálne navrhnutá nádoba dodávaná s prístrojom (s výnimkou značky Piccolo) umožňuje jednoduché oddelenie tekutiny a pevného odpadu (viď príručka). Nádobu pravidelne čistite.
Niektoré produkty (napr. kávové kapsule) sú určené k pomalšiemu prietoku ako iné (napr. kapsule so smotanou), aby bola dosiahnutá požadovaná kvalita nápoja. Ak je prietok pomalší ako zvyčajne, uvoľnite ihlu a prístroj odvápnite podľa návodu v používateľskej príručke.
• Po spustení prístroja a počas zohrievania vody bliká tlačidlo vypínača asi 30 sekúnd červeno.
• Akonáhle je prístroj pripravený, tlačidlo vypínača začne svietiť zeleno.
• Po skončení prípravy nápoja bliká vypínač asi 5 sekúnd červeno. Počas tejto doby nevyberajte kapsulu!
• Úsporný režim: ak prístroj nie je používaný po dobu 5 minút, automaticky sa vypne.
• Ak tlačidlo vypínača bliká červeno/zeleno, znamená to, že prístroj detekoval nedostatok vody. Pred spustením novej prípravy nápoja skontrolujte, či kapsula nie je zablokovaná, a či je v nádrži dostatok vody.
• Ak tlačidlo vypínača začne trvalo svietiť oranžovo/žlto (upozornenie na odvápnenie), mali by ste prístroj odvápniť.

Ďalšie podrobnosti o kontrolkách LED na Vašom prístroji nájdete v používateľskej príručke k prístroju.
Nie, bezpečne môžete používať len prístroje z krajín s rovnakým napätím. Ak je napätie vyššie ako napätie v krajine, kde bol prístroj zakúpený, nebude prístroj fungovať, alebo sa spália poistky. Ak je napätie nižšie, je možné, že prístroj nebude fungovať.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.
Prístroj nemá byť používaný ako ohrievač na vodu. Bez kapsule je prietok vyšší, prenos tepla je nižší a teplota pravdepodobne nebude spĺňať očakávania spotrebiteľa.
Neodporúčame, aby zariadenie používali deti. Tieto informácie sú jasne uvedené v návode na obsluhu.
Počet šálok kávy, ktoré prístroj môže pripraviť za deň, nie je obmedzený, avšak spotrebitelia by mali dbať na to, aby nepripravovali príliš veľa šálok po sebe, pretože nepretržitá extrakcia nápojov môže viesť k prehriatiu určitých prvkov prístroja, a tým by mohlo dôjsť k spusteniu chybového režimu.
Odporúčame pripraviť 5-6 šálok kávy po sebe a následne pred ďalšou extrakciou chvíľu počkať (1-2 minúty by mali stačiť).
Každý prístroj NESCAFÉ Dolce Gusto® má červený ochranný kábel, ktorý sa nedá vymeniť.
Je zárukou bezpečnosti spotrebiteľov, ktorá je tak dôležitá pre značku kávy v modernom štýle: NESCAFÉ Dolce Gusto®.
Existujú dva rôzne typy prístrojov:
V prípade manuálneho prístroja riadite množstvo vody vhodnej pre Váš nápoj Vy. Prístroj sa nevypne sám, ale vypne sa až vtedy, keď presuniete páčku voľby späť do stredovej polohy.
V prípade automatického prístroja volíte vopred množstvo vody, ktoré bude do nápoja dodané. Prístroj sa sám automaticky zastaví.
Prístroj NESCAFÉ Dolce Gusto ohrieva vodu, ktorá pod vysokým tlakom - maximálne 15 barov - prechádza kapsulou s vysoko kvalitným praženým a mletým alebo rozpustným produktom (mlieko, čokoláda atď...), ktorý závisí od druhu kapsule.
Káva, ktorá je použitá do kapsúl, sa vyrába predovšetkým z prémiových druhov kávy Arabica.
Kapsule sú navrhnuté tak, aby bolo dosiahnuté rovnomerné rozloženie vody a tlaku v káve pre zaistenie maximálne intenzívnej chuti. Tento systém používa podobný tlak ako profesionálne prístroje.
Kým prekvapkávače kávy pracujú s tlakom jeden bar (normálny atmosferický tlak) a mnoho ďalších prístrojov pracuje s tlakom neprevyšujúcim dva bary, systém NESCAFÉ Dolce Gusto môže pracovať až s 15 barmi.
Nie, prístroj nie je vecou podliehajúcou skaze, a dá sa používať, až kým bude dobre fungovať.
Prístroje Nescafé Dolce Gusto sú dôkladne vyvinuté a vyrobené so zreteľom na bezpečnosť našich spotrebiteľov a s cieľom ponúknuť im čo najlepší pôžitok z nápojov v šálke. Materiály jednotlivých súčastí sú dôkladne vyberané na základe bezpečnosti, trvanlivosti, čistoty a efektívnosti nákladov. Pred pustením do predaja prechádzajú všetky naše prístroje najprísnejšími testami, aby sme mali istotu, že vyhovujú všetkým bezpečnostným požiadavkám na materiály určené pre styk s potravinami na všetkých trhoch predaja. Preto Vás môžeme uistiť, že ktorýkoľvek nápoj Nescafé Dolce Gusto pripravený na prístroji Nescafé Dolce Gusto je vyhovujúci, bezpečný na konzumáciu a v súlade s preferenciami vyjadrenými našimi spotrebiteľmi počas našich výskumných štúdií medzi spotrebiteľmi.
Prístroje Nescafé Dolce Gusto sú dôkladne vyvinuté a vyrobené so zreteľom na bezpečnosť našich spotrebiteľov a s cieľom ponúknuť im čo najlepší pôžitok z nápojov v šálke. Materiály jednotlivých súčastí sú dôkladne vyberané na základe bezpečnosti, trvanlivosti, čistoty a efektívnosti nákladov. Pred pustením do predaja prechádzajú všetky naše prístroje najprísnejšími testami, aby sme mali istotu, že vyhovujú všetkým bezpečnostným požiadavkám na materiály určené pre styk s potravinami na všetkých trhoch predaja. Preto Vás môžeme uistiť, že ktorýkoľvek nápoj Nescafé Dolce Gusto pripravený na prístroji Nescafé Dolce Gusto je vyhovujúci, bezpečný na konzumáciu a v súlade s preferenciami vyjadrenými našimi spotrebiteľmi počas našich výskumných štúdií medzi spotrebiteľmi.

Pozrite si ponuku obchodu s príslušenstvom

Scroll To Top