EVIDENCE PLUS EA894810 čierny

Prežite zážitok z kávy každý deň
čítaj viac
Ref : EA894810

Základné údaje

POPIS

KÁVOVAR KRUPS EVIDENCE PLUS: vynikajúce výsledky ako od baristu

Automatický espresovač KRUPS Evidencia Plus prináša vynikajúce kávové nápoje na dosah ruky. S 19 kávovými receptami a možnostiach ich nastavenia podľa osobných preferencií iste hravo zvládne splniť aj tie najnáročnejšie priania. Vďaka možnostiam priamej voľby u 6 druhov nápojov bude obsluha tohto kávovaru naozaj hračkou. Inovatívne a intuitívne široko kapacitné farebný dotykový displej vyrobený technológiou OLED vám ponúkne maximálny užívateľský komfort. Nerezový kónický mlynček s možnosťou nastavenia hrubosti mletia s pôsobivou presnosťou. Kávovar je vybavený technológiou QUATTRO FORCE pre dokonalú prípravu kávových nápojov v pohodlí domova.

Špecifikácie

GLOBÁLNY
Rozhranie LED screen  
Príkon 1450  
Individuálne nastavenie množstva NO  
Tlak 15  
Mlynček na kávu Metal conical burr grinder  
Objem zásobníku na kávové zrná 260  g
Objem nádržky na vodu 2.3  L
Odnímateľný zásobník na vodu    
Systém detekcie prázdneho zásobníku na vodu    
Objem zbernej nádoby na kávový odpad 9  
Patentovaný kompaktný systém termobloku (CTS)    
Počet receptov 19  
Funkcia One-Touch-Cappuccino    
Systém penenia mlieka One-Touch-Cappuccino  
Recepty Espresso, dvojité espresso, dlhá coffee, dvojitá dlhá coffee, cappuccino, dvojité cappuccino, latte macchiato, dvojité macchiato, caffe latte, dvojité caffe latte, ristretto, doppio, americano, espresso macchiato, flat white, mliečna pena, bylinkový, zelený a čierny čaj  
Počet súčasne pripravovaných káv 2  
Počet šálkov súčasnej prípravy kávy, cykly 2  
Varná jednotka s variabilným objemom 6-9  g
Nastaviteľná veľkosť nápoja    
Nastavenie jemnosti mletia kávy Manual (3 levels)  
Počet teplotných stupňov 3  
Vopred nastavená intenzita kávy 3  
Nastavenie teploty kávy 3  
Automatický cyklus dvojitého mletia pre veľké kávy (220 ml)    
Max. vzdialenosť kávovej výpuste od odkvapávača 15  cm
Výškovo nastaviteľná kávová výpusť    
Funkcia pary    
Funkcia horúcej vody    
Programovateľné automatické vypnutie    
Vyberateľný odkvapkávač    
Štartovacia sada XS3000, F054, F088  
Jazyky 19  
Vypínač    
Programovateľné automatické zapnutie    
Úsporný režim    
Farba Titán  
ÚDRŽBA
Indikátor odvápňovania AUTOMATIC  
Program preplachovania AUTOMATIC  
Program preplachovania trysky na mlieko AUTOMATIC  
Program čistenia AUTOMATIC  
Program čistenia trysky na mlieko AUTOMATIC  
Pripomenutie odvápnenia AUTOMATIC  
Filtračný systém    

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Áno, plne automatické stroje na espresso sú z výroby kalibrované na tvrdosť vody úrovne 3, ale je možné ich opätovne kalibrovať v závislosti od typu vody vo vašej oblasti.
Ak chcete zistiť tvrdosť vody (0 = veľmi mäkká, 1 = mäkká, 2 = stredne tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = veľmi tvrdá), namočte na jednu sekundu jeden z testovacích papierikov dodaných so zariadením do vody, počkajte 1 minútu na výsledok alebo sa obráťte na príslušnú vodohospodársku spoločnosť. Obráťte sa na miestne zastupiteľstvo a získajte príslušné informácie.
Ak chcete nastaviť jemnosť mletej kávy, otočte gombíkom (otočný gombík sa nachádza v nádobe na kávové zrná), keď je mlynček spustený (môžete počuť zvuk mlynčeka pred tým, ako začne káva vychádzať).
Odporúčame nastaviť zariadenie podľa tvrdosti používanej vody. Tvrdosť vody môžete zistiť pomocou tyčinky dodanej so zariadením alebo sa obráťte na svoju vodohospodársku spoločnosť.
Na zdokonalenie chuti a predĺženie životnosti zariadenia odporúčame používať kazety filtrovacieho systému Claris-Aqua Filter System. Naskrutkujte túto kazetu na spodok zásobníka a vyberte nastavenia.
Zapojte zariadenie, ale nezapínajte ho.
Otvorte servisný kryt.
Nakalibrujte zariadenie v závislosti od tvrdosti vody.
Nastavte teplotu kávy.
Nastavte mechanizmus automatického odpojenia napájania.
Zatvorte servisný kryt.
Vyberte, naplňte a znova založte zásobník na vodu.
Do príslušného zásobníka nasypte kávu.
Pretože sa zariadenia testujú vo výrobnom závode, môže sa nich nachádzať zvyšok kávy už pri prvom použití.
Spustite cyklus prípravy kávy len s vodou, aby sa zariadenie prepláchlo.
Nastavte jemnosť mletia kávy.
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
Prípadne môžete použiť 2 lyžice kyseliny vínnej alebo kyseliny citrónovej (predávajú sa v lekárňach a drogériách) rozpustené v pollitri vlažnej vody. Nalejte túto zmes do zásobníka na vodu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Zariadenie vás upozorní, keď bude treba vymeniť kazetu s filtrom Claris Aqua Filter.
Kazetu Claris musíte vymieňať po každých 50 litroch vody alebo najmenej každé 2 mesiace.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Príčinou môže byť niekoľko faktorov:
• v nádržke sa nenachádza žiadna voda; naplňte nádržku,
• vaša nádržka nie je správne nainštalovaná; zatlačte pevne na nádržku,
• filter je zablokovaný; zomletá káva je príliš jemná. Vyčisťte držiak filtra a skúste použiť hrubšie zomletú kávu,
• čerpadlo nie je napojené; v návode si nájdite pokyny, ako ho napojiť,
• vás spotrebič je zanesený vodným kameňom, odstráňte vodný kameň,
• filtračná vložka Claris sa vymenila, ale nie je napojená; v návode si nájdite pokyny, ako ju napojiť.
Zariadenie sa automaticky reštartuje po obnovení dodávky napájania a bude pripravené na nový cyklus.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Skontrolujte, či nie je parná tryska upchatá.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia: vyčistite a uvoľnite všetky otvory trysky dodanou ihlou.
Uvoľnite otvor pomocnej rúrky parnej trysky pomocou ihly.
Vyberte kazetu Claris.
Vyberte vodný filter, ak sa v zariadení používa. Ak sa tým problém nevyrieši, otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doprava, čím nastavíte hrubšie mletie (môže to závisieť od typu kávy, ktorú používate).
Spustite jeden alebo viacero cyklov prepláchnutia.
V prípade opakovaného používania môže z parnej trysky uniknúť zopár kvapiek.
Skontrolujte, či je v zásobníku na kávu dostatok kávy a že sa správne dávkuje.
Nepoužívajte olejnatú, karamelizovanú alebo ochutenú kávu.
Znížte množstvo kávy výberom pomocou otočného gombíka (nachádza sa v nádobe na kávové zrná). Stlačte tlačidlo kávy. Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím nastavíte jemne namletú kávu.



Pripravte nápoj v dvoch cykloch pomocou funkcie 2 šálok.
Skontrolujte nastavenie teploty vybratej kávy a v prípade potreby ho zmeňte.
Zohrejte šálky opláchnutím v horúcej vode, aby ste zabránili vzniku teplotného šoku pri použití studených šálok.
Kvalita pripravenej kávy bude ešte lepšia.
Skontrolujte správne umiestnenie zásobníka v zariadení.
Uistite sa, že sa môže magnetický plavák zásobníka na vodu voľne pohybovať.
Opláchnite zásobník a v prípade potreby z neho odstráňte vodný kameň.
Skontrolujte, či nie je hadička vložená v mlieku upchatá.
Skontrolujte, či je pružná hadička vložená správne v príslušenstve a nedochádza k nasávaniu vzduchu.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia odblokujte vývod príslušenstva Auto-Cappuccino.
Pripomíname vám, že toto vybavenie sa musí vyčistiť po každej príprave nápoja.
Väčšina zvukov, ktoré zariadenie vydáva, vychádza z mlynčeka. Počas mletia kávy je teda trochu hluku bežný jav.
Niekedy sa do mlynčeka dostane cudzie teleso. V tomto prípade vyprázdnite zásobník na zrná a vysajte vnútro v blízkosti mlynčeka.
Odporúčame používať vysokokvalitné kávové zrná, aby ste zachovali životnosť vstavaných mlecích diskov mlynčeka na kávu.

Ak vaše zariadenie stále vydáva nadmerný hluk, odporúčame vám obrátiť sa na naše oddelenie služieb zákazníkom.
Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím získate jemne namletú kávu. Vyberte kazetu Claris.
Nastavenie mlynčeka upravujte len vtedy, keď je spustený.
Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
​Káva Arabica ponúka tú najlepšiu chuť a má prirodzene nízky obsah kofeínu. Experimentujte s rôznymi druhmi, zmesami a stupňami praženia, aby ste našli to, čo vám najlepšie vyhovuje. Všeobecne platí, že čím tmavšie je praženie, tým výraznejšia je chuť kávy. Jemné praženie dodáva bohatú arómu a výsledkom je jemná káva s plnou chuťou – pre skutočných znalcov! Kvalitná káva by sa mala pražiť iba jemne, aby vynikla jej skutočná bohatosť, jemnosť a úplnosť. Vyhýbajte sa príliš tmavo praženým zrnkám, sú mastnejšie a môžu prístroj upchať. Skontrolujte, či medzi zrnkami nie sú malé kamienky, ktoré by mohli prístroj zároveň poškodiť. Nikdy nepoužívajte instantnú ani mletú kávu.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Nie, tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté podľa typu používanej kávy.
Ak použijete nesprávnu kávu, vysypte ju a nasypte správny typ.
​Najlepším spôsobom, ako predĺžiť trvanlivosť kávy, je nasypať ju do vzduchotesnej nádoby a skladovať ju v chladničke. Týmto spôsobom ju je možné skladovať až 3 mesiace.
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.
Scroll To Top