• Počet osôb4
  • Doba prípravy
  • Doba varenia

Prísady

  • 200 ml kávy
  • 100 ml nízkotučnej smotany, tepelne spracované UHT
  • 3 vaječné žĺtka
  • 50 g svetlohnedého cukru
  • 4 plátky briošky
  • 20 g masla
  • 4 kopčeky kávovej zmrzliny

Príprava

  • Nalejte kávu.
  • V mise rozmixujte kávu so šľahačkou a vaječnými žĺtkami.
  • Opečte plátky briošky a namočte ich do zmesi.
  • Zahrejte na panvici s kúskom masla a posypte svetlohnedým cukrom. Akonáhle zmes začne karamelizovať, opečte plátky briošky. Obe strany musia byť opečené do zlatista.
  • Plátky dajte na tácku a podávajte s kopčekom kávovej zmrzliny.