NESPRESSO EXPERT XN6008CH černý

Nová úroveň zážitku z kávy
čítaj viac
Ref : XN6008CH

Základné údaje

POPIS

Nespresso Expert, nová úroveň zážitku z kávy

Nespresso odkrýva novú úroveň zážitkov s kávovarom Nespresso Expert. Expert ponúka všestrannosť, aby obohatil skúsenosti všetkých milovníkov kávy o ľahkosť používania tohoto prístroja.

Šikovný a samostatný: po každej príprave kávy bude použitá kapsula automaticky vyhodená
Rýchle nahriatie: do 25 sekúnd je kávovar pripravený na prípravu vysoko kvalitného nápoja
Automatické vypnutie: kávovar je vybavený funkciou úspory energie. Prístroj sa automaticky po 9 mintách vypne (možnosť nastavenia automatického vypnutia po 30 minútach, 2 hodinách, 8 hodinách)
Najlepší výber kávy: iba 1 - 2% z celosvetovej produkcie kávy môže byť použité pre Nespresso kávu Grand Crus

Špecifikácie

Tlak 19  
Počet receptov 5  
Recepty Ristretto 25 ml Espresso 40 ml Lungo 110 ml Americano 150 ml Hot Water 200 ml  
Počet súčasne pripravovaných šálok 1  
Nastaviteľný odkvapkávač (počet úrovní) 2  
Záruka 2 years  
Automatické vypnutie (vypne sa za) 9 minutes (factory setting)  
Farba Black  

FAQ

Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
Prípadne môžete použiť 2 lyžice kyseliny vínnej alebo kyseliny citrónovej (predávajú sa v lekárňach a drogériách) rozpustené v pollitri vlažnej vody. Nalejte túto zmes do zásobníka na vodu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Scroll To Top