ATELIER XN890831 čierna

Pripravte si kávu podľa svojej chuti
čítaj viac
Referenčné číslo : XN890831EU

Základné údaje

POPIS

KÁVOVAR NESPRESSO ATELIER: Pripravte si kávu podľa svojej chuti

Pripravujte, vytvárajte, miešajte podľa svojej chuti, či už teplé alebo studené nápoje. S kapsulovým kávovarom Nespresso Atelier vytvoríte dokonalé kávové a mliečne nápoje. Všetko od Cappuccina cez Latte Macchiato až po Espresso s napeneným mliekom. Z kúskov čokolády spravíte lahodnú horúcu čokoládu. Tento kávovar je Váš osobný barista s technológiou, ktorá Vám umožňuje napeniť akýkoľvek druh mlieka či jeho rastlinné alternatívy, ako je mandľové alebo sójové mlieko, všetko priamo do svojej šálky kávy. Kávovar dokáže pripraviť aj studené nápoje, čo oceníte hlavne v horúcich letných dňoch. Vďaka ešte väčšej jednoduchosti a personalizovanému nastaveniu môžete svoj kávový recept pripraviť priamo do svojej šálky. Ak pri prvých použitiach potrebujete inšpiráciu, pozrite si letáčik s receptami, ktorý dostanete spolu s Vaším kávovarom. Napeňovač mlieka je ľahko odnímateľný a možno ho umývať v umývačke, preto budete môcť tráviť čas tvorením kávových nápojov namiesto čistenia kávovaru. Nespresso Atelier je kompaktný a moderný kávovar s chrómovaným povrchom, ktorý plní nielen svoju pragmatickú, ale aj estetickú funkciu. Káva, ktorá Vám chutí.

Špecifikácie

OSTATNÉ
Nastaviteľný odkvapkávač (počet úrovní) 2  
Programovateľné automatické vypnutie 3 min / 9 min / 3 hod  
Automatické vypnutie (vypne sa za) 9 min  
Farba Čierna  
Ďalšie priložené príslušenstvo Šálka ​​Nespresso View (270 ml)  
Farba zástrčky Čierna  
HLAVNÉ FUNKCIE
Objem nádržky na vodu 1  L
GLOBÁLNY
Príkon 1250-1500  W
Tlak (bar) 19  
Aktivácia zaraiadenia Na 1 sekundu stlačte ľubovoľné tlačidlo  
Počet receptov 9  
Recepty [Ristretto, Espresso, Lungo, Hot foam, Cold foam, Latte macchiato, Cappuccino, Iced frappé, Mocha]  
TECHNICKÉ
Počet súčasne pripravovaných šálok 1  

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Áno. Zariadenie Atelier je vybavené 3 úrovňami odkvapkávacej misky (2 úrovne + bez odkvapkávacej misky), aby vyhovovalo vašim šálkam/pohárom. Na uľahčenie prípravy vašich receptov z mlieka odporúčame použiť nádobu View Mug dodávanú so prístrojom Atelier. V používateľskej príručke je uvedený návod, ako si pri príprave receptov z mlieka vyberiete vlastnú šálku, množstvo mlieka, ktoré chcete naliať, atď.
Počas prípravy kávy držte stlačené zvolené tlačidlo kávy. Keď dosiahnete požadované množstvo, tlačidlo uvoľnite. Naprogramuje sa nové množstvo kávy.
U receptov na mlieko nemôžete preprogramovať množstvo kávy. Po príprave však môžete stlačiť tlačidlo „Espresso“ pre doplnenie.

Upozornenie: odporúčame zachovať továrenské nastavenia pre espresso a lungo, aby boli zabezpečené najlepšie výsledky v šálkach pre každú z našich odrôd kávy.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Používajte chladené UHT alebo pasterizované odtučnené alebo polotučné mlieko.
Používajte nádobu View Mug dodávanú spoločne s prístrojom a správne dodržiavajte množstvo mlieka uvedené v recepte.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Používajte chladené UHT alebo pasterizované odtučnené alebo polotučné mlieko.
Na prípravu mlieka môžete použiť sójový, mandľový alebo ovsený nápoj.

Nie, technológia Steam&Froth umožňuje len súčasne ohrievať a textúrovať mlieko. Môže preto vyrábať horúcu penu alebo studenú penu.
Áno, vďaka inovatívnej technológii napeňovania v šálke môžete pre mliečne nápoje použiť namiesto mlieka sójové, ovsené alebo mandľové nápoje. Výsledný pripravený nápoj bude závisieť od zloženia vybraného alternatívneho nápoja.

Odporúčame nasledujúce zloženie, aby ste získali peknú penu:
• Bielkoviny: > 0,5 g/100 ml
• Sacharidy: > 5,5 g/100 ml

1) Zapnite prístroj stlačením jedného z tlačidiel pre kávu (Ristretto, Espresso, Lungo).

2) Súčasným stlačením tlačidiel Hot Foam + Cappuccino na 3 sekundy prejdete do ponuky Automatic Power Saving Setting (Nastavenie funkcie automatickej úspory energie): svieti varovné indikátory „DESCALING“ (Odvápnenie) a „Clean“ (Vyčistiť) a blikajú tlačidlá Hot Foam (Horúca pena), Latte Macchiato a Cappuccino.

3) Stlačením jedného z tlačidiel Hot Foam, Latte Macchiato a Cappuccino vyberte požadovaný čas automatického vypnutia. Máte 15 sekúnd na naprogramovanie požadovanej hodnoty stlačením príslušného tlačidla.
• Hot Foam (Horúca pena): 3 min
• Latte macchiato: 9 min. továrenské nastavenia
• Cappuccino: 3 hodiny

4) Naprogramované tlačidlo trikrát zabliká na potvrdenie novej vybranej hodnoty.

5) prístroj automaticky opustí režim ponuky nastavenia automatickej úspory energie.
POZNÁMKA: režim ponuky nastavenia automatickej úspory energie sa deaktivuje po 15 sekundách nečinnosti.
1) Zapnite prístroj stlačením jedného z tlačidiel pre kávu (Ristretto, Espresso, Lungo).
2) Súčasným stlačením tlačidiel Lungo (Lungo) a Mocha (Moka) na 3 sekundy aktivujte ponuku Factory Settings (Továrenské nastavenia). Tlačidlá Lungo (Lungo) a Mocha (Moka) trikrát zablikajú.
3) Sú obnovené továrenské nastavenia. Zariadenie automaticky opustí režim ponuky Factory Settings (Továrenské nastavenia).

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Použite kontrolu tvrdosti vody, ktorú nájdete v používateľskej príručke. Postup nájdete v používateľskej príručke.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Vyprázdnenie systému pred obdobím nepoužívania na ochranu pred mrazom alebo pred opravou:

1) Vložte zariadenie na výrobu mliečnej peny. Zapnite prístroj stlačením jedného z 9 tlačidiel na 1 sekundu.
Pred začatím postupu je potrebné vložiť zariadenie na výrobu mliečnej peny.

2) Vyberte nádrž na vodu. Zdvihnutím páky vysuňte kapsulu. Nechajte páku otvorenú. Umiestnite nádobu (600 ml) pod hlavu.

3) Súčasne stlačte na 3 sekundy tlačidlá Cold Foam (Studená pena) + Ristretto (Ristretto): obidve tlačidlá blikajú.

4) Znovu súčasne stlačte tlačidlá Cold Foam (Studená pena) + Ristretto (Ristretto):
Počas vyprázdňovania môže z vývodu kávy a mliečnej peny vychádzať para.

5) Tlačidlá slabo blikajú a prebieha vyprázdňovanie.

6) Po vyprázdnení obe tlačidlá trikrát zablikajú a prístroj sa automaticky vypne.

7) Zatvorte páku. Vyberte zásobník, speňovač mlieka, odkvapkávaciu misku, zásobník na kapsuly a odkvapkávaciu základňu. Vyčistite ich.
Prístroj sa nedá vypnúť ručne. Môžete však zmeniť predvolené nastavenia automatického vypnutia.
Túto funkciu môžete preprogramovať na 3 minúty, 9 minút (továrenské nastavenia) a 3 hodiny.
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Zariadenia na výrobu mliečnej peny a zásobník na kapsuly možno umývať v umývačke riadu.

Podľa vášho profilu spotreby a tvrdosti vody, ktorú ste nastavili v prístroji (pozrite si časť „Nastavenie tvrdosti vody“ v používateľskej príručke), prístroj spustí výstrahu o odvápnenie, ktorá sa zobrazuje v hornej časti prístroja. Ak chcete optimalizovať intervaly odvápňovania a udržiavať prístroj v dobrom stave pre optimálnu kvalitu pripravovaných nápojov, dôrazne odporúčame nastaviť prístroj na podľa tvrdosťou vody v mieste použitia.
Ak je váš profil spotreby zložený prevažne z mliečnych nápojov, upozornenie na odvápnenie príde skôr, než keď pripravujete len kávu.
Nepoužívajte žiadne silné čistiace prostriedky ani rozpúšťadlá.
Povrch prístroja očistite vlhkou handričkou a jemným čistiacim prostriedkom.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Upozorňujeme, že proces odstraňovania vodného kameňa trvá približne 20 minút. Postup nájdete v používateľskej príručke.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Keď sa spustí výstraha na odstránenie vodného kameňa, než sa prístroj zablokuje, môžete ho použiť pre ďalších 30 nápojov.
Proces odvápňovania nemožno pozastaviť. Pokiaľ sa v akomkoľvek okamihu zastaví, spustí sa znovu od začiatku.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Ak ste prístroj nepoužívali niekoľko mesiacov, môže mať čerpadlo ťažkosti znovu spustiť prietok vody.
Keď zvolíte malý alebo veľký hrnček, čerpadlo je hlučné, avšak nevyjde z neho ani kvapka.
- Odstráňte kapsulu, ak sa tam nachádza.
- Nádržku naplňte na maximum horúcou vodou (60 °C).
- Zapnite prístroj a zvoľte veľkú šálku.
- Každé 3 sekundy vyberte nádržku a zmeňte jej polohu. Z ventilu nádržky by mali unikať vzduchové bubliny.
- Príprava je dokončená a z trysky na prípravu kávy vyteká voda.

Ak po týchto krokoch nie je možná príprava, vezmite prístroj do autorizovaného servisného strediska.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
• Vložte zariadenie na výrobu mliečnej peny.
• Vložte nádobu (600 ml) pod hlavu zariadenia.
• Zdvihnite páčku a nechajte ju v otvorenej polohe.
• Naplňte nádržku na vodu a vráťte ju späť na miesto.
• Stlačte niektoré z 9 tlačidiel. 9 tlačidiel rýchlo bliká.
• Zo zariadenia na výrobu mliečnej peny môže niekoľko sekúnd vytekať voda.
• Len čo sa plnenie dokončí, zariadenie sa vráti do režimu „Ready for use“ (Pripravené na použitie).
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.
Nádrž na vodu: 1 l
Zásobník na mlieko: bez zásobníka na mlieko (stroj Atelier sa dodáva so zariadením na výrobu mliečnej peny)
Zásobník na kapsuly: viac než 18 kapsúl
Páka: chrómovaná zliatina Zamac
Zásobník na kapsuly: PP +30 % GF
Zásobník na odpadovú vodu: ABS
Držiak šálky: ABS
Odkvapkávacia mriežka: ABS
Kryt výstupu: Chrómovaný plast ABS
Prstenec výstupu: ABS
Šasi: recyklovaný ABS
Základňa: ABS
Bočné panely: ABS
Nádrž na vodu: dymový SAN
Veko na vodu: dymový SAN
Ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, moka (so skutočnými kúskami čokolády), ľadové frappé, horúcu penu, studenú penu, a to ako recepty s priamym prístupom.

Jeho zariadenie na výrobu mliečnej peny a napenenia v šálke umožňujú vytvárať ďalšie recepty, ako napríklad: horúcu čokoládu (bez kávy pre deti), flat white, caffè latte, viedenskú kávu (so smotanou), ľadový krém frappé, espresso freddo atď.

Rozmery sú 43,4 cm (d) x 27,9 cm (v) x 11,9 cm (š)
Hmotnosť: 4,5 kg (bez obalu)
Áno. Po 9 minútach sa prístroj automaticky vypne. Túto funkciu môžete preprogramovať na 3 minúty, 9 minút (továrenské nastavenia) a 3 hodiny.
Iba jeden model (čierna farba).
Ristretto: 25 ml
Espresso: 40 ml
Lungo: 110 ml
Cappuccino: mlieko 80 ml + káva 25 ml
Latte macchiato: mlieko 100 ml + káva 40 ml
Moka: mlieko 100 ml + čokoládové kúsky 20 g + káva 25 ml
Ľadové frappé: mlieko 80 ml + kocky ľadu 30 g + káva 25 ml
Horúca pena, studená pena: mlieko 100 ml

Upozornenie: odporúčame zachovať továrenské nastavenia pre espresso a lungo, aby boli zabezpečené najlepšie výsledky v šálkach pre každú z našich odrôd kávy.
Francúzsko (továreň Groupe SEB v Mayenne – FRANCÚZSKO)
Teplota mliečnej peny závisí od množstva a teploty použitého mlieka. Pretože prístroj nemá žiadny teplotný senzor, odporúčame použiť minimálne 80 ml mlieka. Čím viac mlieka použijete, tým chladnejší bude výsledný nápoj v šálke.
Atelier znamená vo francúzštine dielňu/štúdio. Veríme, že sa toto meno k prístroju dobre hodí, pretože je to praktický prístroj, ktorý vám umožní vytvárať nekonečný rad receptov, či už teplých, alebo studených.
Áno, ale musíte dodržiavať tieto 4 pravidlá, aby ste zabezpečili kvalitu receptu a zabránili pretečeniu počas prípravy:
1. Vaša šálka nesmie byť rozšírená.
2. Vaša šálka musí mať priemer najmenej 7 cm.
3. Vždy používajte minimálne 80 ml mlieka.
4. Množstvo mlieka nesmie nikdy naplniť viac ako na polovicu vašej šálky.

Môžete si tiež pozrieť toto video s návodom:
Scroll To Top