EXPERT&MILK XN601

Nová úroveň zážitku z kávy
čítaj viac
Referenčné číslo : XN601810

Základné údaje

POPIS

Nespresso Expert and Milk, nová úroveň zážitku z kávy 

Nespresso odkrýva novú úroveň zážitkov s kávovarom Nespresso Expert & Milk. Expert & Milk ponúka všestrannosť, aby obohatil skúsenosti všetkých milovníkov kávy o ľahkosť používania tohoto prístroja.

Šikovný a samostatný: po každej príprave kávy bude použitá kapsule automaticky vyhodená
Rýchle nahriatie: do 25 sekúnd je kávovar pripravený na prípravu vysoko kvalitného nápoja
Automatické vypnutie: kávovar je vybavený funkciou úspory energie. Prístroj sa automaticky po 9 mintách vypne (možnosť nastavenia automatického vypnutia po 30 minútach, 2 hodinách, 8 hodinách)
Najlepší výber kávy: iba 1 - 2% z celosvetovej produkcie kávy môže byť použité pre Nespresso kávu Grand Crus

Špecifikácie

OSTATNÉ
Nastaviteľný odkvapkávač (počet úrovní) 2  
Vyberateľný odkvapkávač    
Automatické vypnutie (vypne sa za) 9 minút (výrobne nastavenie)  
Farba matná čierna  
HLAVNÉ FUNKCIE
Automatické vysunutie kapsule    
GLOBÁLNY
Frekvencia 50-60  Hz
Spôsob vlastného nastavenia Prostredníctvom personalizovateľných receptov  
Tlak (bar) 19  
Individuálne nastavenie množstva    
Odnímateľný zásobník na vodu    
Nádoba na použité kapsule Integrovaný  
Detekcia plného zásobníku na kapsule    
Automatické zastavenie prípravy nápoja Yes  
Počet receptov 5  
Systém penenia mlieka Aeroccino  
Recepty Ristretto 25 ml Espresso 40 ml Lungo 110 ml Americano 150 ml Hot Water 200 ml  
TECHNICKÉ
Počet súčasne pripravovaných šálok 1  
ÚDRŽBA
Pripomenutie odstránenia usadenín    

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Ak ste prístroj nepoužívali niekoľko mesiacov, môže mať čerpadlo ťažkosti znovu spustiť prietok vody.
Keď zvolíte malý alebo veľký hrnček, čerpadlo je hlučné, avšak nevyjde z neho ani kvapka.
- Odstráňte kapsulu, ak sa tam nachádza.
- Nádržku naplňte na maximum horúcou vodou (60 °C).
- Zapnite prístroj a zvoľte veľkú šálku.
- Každé 3 sekundy vyberte nádržku a zmeňte jej polohu. Z ventilu nádržky by mali unikať vzduchové bubliny.
- Príprava je dokončená a z trysky na prípravu kávy vyteká voda.

Ak po týchto krokoch nie je možná príprava, vezmite prístroj do autorizovaného servisného strediska.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
Scroll To Top