ESSENZA MINI XN110110 biely

Esencia toho najlepšieho od značky Nespresso pre dokonalé potešenie z kvalitného espresa bez kompromisov
čítaj viac
Ref : XN110110

Základné údaje

POPIS

Kávovar na kapsuly Krups Nespresso Essenza Mini: spojenie mimoriadnej kvality s ultra kompaktným dizajnom

Čo je malé, to je dobré – skvelým príkladom je ultra kompaktný prístroj Nespresso Essenza Mini, ktorý ponúka dokonalý zážitok z espresa v spojení s vysokou praktickosťou a mimoriadnou kvalitou. Nová generácia ultra kompaktných kávovarov ponúka intuitívne, jednoduché ovládanie a elegantný moderný štýl, ktorý sa skvelo hodí do každej kuchyne. Pomocou tohto jednoduchého espresovača na kapsuly si môžete stlačením tlačidla pripraviť bezchybné espreso alebo lungo. Jeho tlak 19 bar zaisťuje mimoriadnu kvalitu, a dve tlačidlá s prispôsobiteľnými programami vyhovejú každej chuti. K dokonalosti tohto espresovača na kapsuly ešte prispieva bleskurýchle nahriatie len za 25 sekúnd a automatické funkcie úspory energie. To všetko získate v jedinom ultra kompaktnom prístroji navrhnutom pre maximálne pohodlie.

Špecifikácie

GLOBÁLNY
Tlak 19  
Aktivácia zaraiadenia Stlačte tlačidlo pre prípravu espresa alebo lunga  
Počet receptov 2  
Recepty Espreso, lungo  
Počet súčasne pripravovaných šálok 1  
OSTATNÉ
Programovateľné automatické vypnutie 9 alebo 30 minút  
Nastaviteľný odkvapkávač (počet úrovní) 2  
Automatické vypnutie (vypne sa za) 9 alebo 30 minút  
Farba Biela  

FAQ

Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
Prípadne môžete použiť 2 lyžice kyseliny vínnej alebo kyseliny citrónovej (predávajú sa v lekárňach a drogériách) rozpustené v pollitri vlažnej vody. Nalejte túto zmes do zásobníka na vodu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Ak ste prístroj nepoužívali niekoľko mesiacov, môže mať čerpadlo ťažkosti znovu spustiť prietok vody.
Keď zvolíte malý alebo veľký hrnček, čerpadlo je hlučné, avšak nevyjde z neho ani kvapka.
- Odstráňte kapsulu, ak sa tam nachádza.
- Nádržku naplňte na maximum horúcou vodou (60 °C).
- Zapnite prístroj a zvoľte veľkú šálku.
- Každé 3 sekundy vyberte nádržku a zmeňte jej polohu. Z ventilu nádržky by mali unikať vzduchové bubliny.
- Príprava je dokončená a z trysky na prípravu kávy vyteká voda.

Ak po týchto krokoch nie je možná príprava, vezmite prístroj do autorizovaného servisného strediska.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).

Mohlo by sa Vám ešte páčiť

Scroll To Top