Evidence EA891C brúsený hliník

Príprava dvoch nápojov súčasne - vysoké nastavenie kávovej výpuste
čítaj viac
Ref : EA891C10

Základné údaje

POPIS

Espresso a cappuccino dokonalé do posledného detailu

Automatický kávovar na espresso Krups Evidence, vyrobený s maximálnou starostlivosťou a precíznosťou až do posledného detailu, ponúka neprekonateľný pôžitok z kávy, a to ako počas prípravy, tak aj počas jej vychutnávania. 15 prednastavených možností nápojov umožňuje prípravu všetkých obľúbených druhov kávy, od aromatického espressa po dokonale vyvážené capuccino One-Touch, s možnosťou pridania extra porcie espressa, ktoré akémukoľvek nápoju dodá intenzívnejšiu chuť a energiu, alebo nastavenie na tmavú kávu pre dosiahnutie extra silnej chuti. Tento ľahko použiteľný kávovar na espresso je vybavený technológiou Krups Quattro Force pre prípravu vynikajúcej kávy s rozdielom, ktorý si vychutnáte, kvalitou mletia závratnou rýchlosťou ako u baristu, bohatou a krémovou penou a automatickým cyklom preplachovania parnej trysky pre zaistenie dlhodobej výkonnosti. Širokú škálu praktických funkcií dopĺňa elegantný a moderný vzhľad navrhnutý tak, aby sa hodil do každej kuchyne.

* v porovnaní so súčasným radom mlynčekov na kávu v iných automatických kávovaroch na espresso od rovnakého výrobcu

Špecifikácie

Príkon 1450  W
Tlak 15  
Individuálne nastavenie množstva YES  
Žiarenie s displejom (obrazovkou)    
LED    
Rozhranie LED screen  
Mlynček na kávu Metal conical burr grinder  
Objem zásobníku na kávové zrná 260  g
Objem nádržky na vodu 2.3  L
Odnímateľný zásobník na vodu    
Systém detekcie prázdneho zásobníku na vodu    
Objem spodnej zbernej nádoby použitej kávy 10  
Patentovaný kompaktný systém termobloku (CTS)    
Funkcia One-Touch-Cappuccino    
Systém penenia mlieka One-Touch-Cappuccino  
Počet receptov 15  
Recepty Espresso, dvojité espressom, dvojité cappuccino, dvojité macchiato, Zelený čaj, čierny čaj, bylinkový čaj ristretto Frotted milk Doppio Americano  
Počet šálkov súčasnej prípravy kávy, cykly 2  
Počet šálkov súčasnej prípravy kávy, cykly 2  
Varná jednotka s variabilným objemom 6 to 9  g
Nastavenie množstva vody v šálke    
Nastavenie jemnosti mletia kávy Manual (3 levels)  
Vopred nastavená intenzita kávy 3  
Počet teplotných stupňov 3  
Automatický cyklus dvojitého mletia pre veľké kávy (220 ml)    
Výstup kávy s nastaviteľnou výškou    
Max. vzdálenosť od trysky pre výstup kávy k odkapávači 15.8  cm
Funkcia pary    
Funkcia horúcej vody    
Odvápňovanie AUTOMATIC  
Program preplachovania AUTOMATIC  
Program preplachovania trysky na mlieko AUTOMATIC  
Program čistenia AUTOMATIC  
Program čistenia trysky na mlieko AUTOMATIC  
Pripomenutie odvápnenia AUTOMATIC  
Filtračný systém    
Štartovacia sada ÁNO  
Vypínač    
Programovateľné automatické zapnutie    
Programovateľné automatické vypnutie    
Úsporný režim    
Vyberateľný odkvapkávač    
Farba Metalická a strieborná  
Záruka 2 roky  

PRÍSLUŠENSTVO

FAQ

Áno, plne automatické stroje na espresso sú z výroby kalibrované na tvrdosť vody úrovne 3, ale je možné ich opätovne kalibrovať v závislosti od typu vody vo vašej oblasti.
Ak chcete zistiť tvrdosť vody (0 = veľmi mäkká, 1 = mäkká, 2 = stredne tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = veľmi tvrdá), namočte na jednu sekundu jeden z testovacích papierikov dodaných so zariadením do vody, počkajte 1 minútu na výsledok alebo sa obráťte na príslušnú vodohospodársku spoločnosť.
Ak chcete nastaviť jemnosť mletej kávy, otočte gombíkom, keď je mlynček spustený (môžete počuť zvuk mlynčeka pred tým, ako začne káva vychádzať).
Odporúčame nastaviť zariadenie podľa tvrdosti používanej vody. Tvrdosť vody môžete zistiť pomocou tyčinky dodanej so zariadením alebo sa obráťte na svoju vodohospodársku spoločnosť.
Na zdokonalenie chuti a predĺženie životnosti zariadenia odporúčame používať kazety filtrovacieho systému Claris-Aqua Filter System. Naskrutkujte túto kazetu na spodok zásobníka a vyberte nastavenia.
Zapojte zariadenie, ale nezapínajte ho.
Otvorte servisný kryt.
Nakalibrujte zariadenie v závislosti od tvrdosti vody.
Nastavte teplotu kávy.
Nastavte mechanizmus automatického odpojenia napájania
Zatvorte servisný kryt.
Vyberte, naplňte a znova založte zásobník na vodu.
Do príslušného zásobníka nasypte kávu.
Spustite cyklus prípravy kávy len s vodou, aby sa zariadenie prepláchlo.
Nastavte jemnosť mletia kávy.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
Prípadne môžete použiť 2 lyžice kyseliny vínnej alebo kyseliny citrónovej (predávajú sa v lekárňach a drogériách) rozpustené v pollitri vlažnej vody. Nalejte túto zmes do zásobníka na vodu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Zariadenie vás upozorní, keď bude treba vymeniť kazetu s filtrom Claris Aqua Filter.
Kazetu Claris musíte vymieňať po každých 50 litroch vody alebo najmenej každé 2 mesiace.
Ak používate kazetu Claris, nastavte tvrdosť vody na hodnotu 0.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Príčinou môže byť niekoľko faktorov:
• v nádržke sa nenachádza žiadna voda; naplňte nádržku,
• vaša nádržka nie je správne nainštalovaná; zatlačte pevne na nádržku,
• filter je zablokovaný; zomletá káva je príliš jemná. Vyčisťte držiak filtra a skúste použiť hrubšie zomletú kávu,
• čerpadlo nie je napojené; v návode si nájdite pokyny, ako ho napojiť,
• vás spotrebič je zanesený vodným kameňom, odstráňte vodný kameň,
• filtračná vložka Claris sa vymenila, ale nie je napojená; v návode si nájdite pokyny, ako ju napojiť.
Zariadenie sa automaticky reštartuje po obnovení dodávky napájania a bude pripravené na nový cyklus.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Skontrolujte, či nie je parná tryska upchatá.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia: vyčistite a uvoľnite všetky otvory trysky dodanou ihlou.
Uvoľnite otvor pomocnej rúrky parnej trysky pomocou ihly.
Vyberte kazetu Claris.
Počas prípravy nápoja nastal problém.
Zariadenie sa automaticky reštartovalo a je pripravené na nový cyklus.
Vyberte vodný filter, ak sa v zariadení používa. Ak sa tým problém nevyrieši, otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doprava, čím nastavíte hrubšie mletie (môže to závisieť od typu kávy, ktorú používate).
Spustite jeden alebo viacero cyklov prepláchnutia.
V prípade opakovaného používania môže z parnej trysky uniknúť zopár kvapiek.
Skontrolujte, či je v zásobníku na kávu dostatok kávy a že sa správne dávkuje.
Nepoužívajte olejnatú, karamelizovanú alebo ochutenú kávu.
Pomocou otočného kolieska znížte množstvo vybratej kávy. Stlačte tlačidlo kávy. Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím nastavíte jemne namletú kávu.
Pripravte nápoj v dvoch cykloch pomocou funkcie 2 šálok.
Skontrolujte nastavenie teploty vybratej kávy a v prípade potreby ho zmeňte.
Zohrejte šálky opláchnutím v horúcej vode, aby ste zabránili vzniku teplotného šoku pri použití studených šálok.
Kvalita pripravenej kávy bude ešte lepšia.
Skontrolujte správne umiestnenie zásobníka v zariadení.
Uistite sa, že sa môže magnetický plavák zásobníka na vodu voľne pohybovať.
Opláchnite zásobník a v prípade potreby z neho odstráňte vodný kameň.
Skontrolujte, či nie je hadička vložená v mlieku upchatá. Skontrolujte, či je pružná hadička vložená správne v príslušenstve a nedochádza k nasávaniu vzduchu. Po vypnutí a vychladnutí zariadenia odblokujte vývod príslušenstva Auto-Cappuccino.
Väčšina zvukov, ktoré zariadenie vydáva, vychádza z mlynčeka.
Počas mletia kávy je teda trochu hluku bežný jav.
Niekedy sa do mlynčeka dostane cudzie teleso. V tomto prípade vyprázdnite zásobník na zrná a vysajte vnútro v blízkosti mlynčeka.
Odporúčame používať vysokokvalitné kávové zrná, aby ste zachovali životnosť vstavaných mlecích diskov mlynčeka na kávu.
Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím získate jemne namletú kávu. Vyberte kazetu Claris.
Nastavenie mlynčeka upravujte len vtedy, keď je spustený.
Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
​Káva Arabica ponúka tú najlepšiu chuť a má prirodzene nízky obsah kofeínu. Experimentujte s rôznymi druhmi, zmesami a stupňami praženia, aby ste našli to, čo vám najlepšie vyhovuje. Všeobecne platí, že čím tmavšie je praženie, tým výraznejšia je chuť kávy. Jemné praženie dodáva bohatú arómu a výsledkom je jemná káva s plnou chuťou – pre skutočných znalcov! Kvalitná káva by sa mala pražiť iba jemne, aby vynikla jej skutočná bohatosť, jemnosť a úplnosť. Vyhýbajte sa príliš tmavo praženým zrnkám, sú mastnejšie a môžu prístroj upchať. Skontrolujte, či medzi zrnkami nie sú malé kamienky, ktoré by mohli prístroj zároveň poškodiť. Nikdy nepoužívajte instantnú ani mletú kávu.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Nie, tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté podľa typu používanej kávy.
Ak použijete nesprávnu kávu, vysypte ju a nasypte správny typ.
​Najlepším spôsobom, ako predĺžiť trvanlivosť kávy, je nasypať ju do vzduchotesnej nádoby a skladovať ju v chladničke. Týmto spôsobom ju je možné skladovať až 3 mesiace.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.

Mohlo by sa Vám ešte páčiť

Scroll To Top