Essential EA816B display & milk sivý

Kompaktný dizajn - dokonalá extrakcia chuti a arómy
čítaj viac
Ref : EA816B70

Základné údaje

POPIS

Automatický kávovar KRUPS Essential: Ľahká cesta k dokonalému espresu podľa vašej chuti

S automatickým kávovarom KRUPS Essential si môžete dopriať plnú chuť dokonale vyváženej kávy a espresa. Tento automatický kávovar so zásobníkom na 260 g kávy a 1,7 l nádržou na vodu ponúka napriek kompaktnému dizajnu veľkú kapacitu. Vďaka extra veľkému a intuitívnemu LCD displeju si za okamih pripravíte vynikajúcu kávu alebo espreso, a 3 nastavenia teploty a 3 stupne hrubosti mletia vám poskytnú dokonalú kontrolu a výsledky podľa vašej chuti. Svoje obľúbené nastavenia si môžete ľahko uložiť v praktickom režime pamäte. Balenie obsahuje aj sadu Auto Cappuccino XS6000 na prípravu výborného latte a cappuccina.

Patentovaný systém kompaktného ohrevného telesa KRUPS

Špecifikácie

GLOBÁLNY
Rozhranie Buttons  
Príkon 1450  W
Individuálne nastavenie množstva YES  
Tlak 15  
Mlynček na kávu Metal conical burr grinder  
Objem zásobníku na kávové zrná 260  g
Objem nádržky na vodu 1.7  L
Odnímateľný zásobník na vodu    
Systém detekcie prázdneho zásobníku na vodu    
Objem zbernej nádoby na kávový odpad 9  
Patentovaný kompaktný systém termobloku (CTS)    
Počet receptov 3  
Systém penenia mlieka XS6000  
Parná tryska    
Recepty espresso strong espresso coffee  
Počet súčasne pripravovaných káv 2  
Počet šálkov súčasnej prípravy kávy, cykly 1  
Varná jednotka s variabilným objemom 6 to 9 g  g
Nastaviteľná veľkosť nápoja    
Nastavenie jemnosti mletia kávy Manual (3 levels)  
Počet teplotných stupňov 3  
Vopred nastavená intenzita kávy 3  
Nastavenie teploty kávy 3  
Automatický cyklus dvojitého mletia pre veľké kávy (220 ml)    
Max. vzdialenosť kávovej výpuste od odkvapávača 10.5  cm
Výškovo nastaviteľná kávová výpusť    
Funkcia pary    
Programovateľné automatické vypnutie    
Vyberateľný odkvapkávač    
Štartovacia sada XS3000 (2 tablety na čistenie)  
Jazyky NA  
Vypínač    
Podpora šálku    
Farba sivá  
ÚDRŽBA
Indikátor odvápňovania AUTOMATIC  
Program preplachovania AUTOMATIC  
Program preplachovania trysky na mlieko MANUAL  
Program čistenia AUTOMATIC  
Program čistenia trysky na mlieko NO PROGRAM  
Pripomenutie odvápnenia AUTOMATIC  
Filtračný systém    

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Áno, plne automatické stroje na espresso sú z výroby kalibrované na tvrdosť vody úrovne 3, ale je možné ich opätovne kalibrovať v závislosti od typu vody vo vašej oblasti.
Ak chcete zistiť tvrdosť vody (0 = veľmi mäkká, 1 = mäkká, 2 = stredne tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = veľmi tvrdá), namočte na jednu sekundu jeden z testovacích papierikov dodaných so zariadením do vody, počkajte 1 minútu na výsledok alebo sa obráťte na príslušnú vodohospodársku spoločnosť. Obráťte sa na miestne zastupiteľstvo a získajte príslušné informácie.
Ak chcete nastaviť jemnosť mletej kávy, otočte gombíkom (otočný gombík sa nachádza v nádobe na kávové zrná), keď je mlynček spustený (môžete počuť zvuk mlynčeka pred tým, ako začne káva vychádzať).
Odporúčame nastaviť zariadenie podľa tvrdosti používanej vody. Tvrdosť vody môžete zistiť pomocou tyčinky dodanej so zariadením alebo sa obráťte na svoju vodohospodársku spoločnosť.
Na zdokonalenie chuti a predĺženie životnosti zariadenia odporúčame používať kazety filtrovacieho systému Claris-Aqua Filter System. Naskrutkujte túto kazetu na spodok zásobníka a vyberte nastavenia.
Zapojte zariadenie, ale nezapínajte ho.
Otvorte servisný kryt.
Nakalibrujte zariadenie v závislosti od tvrdosti vody.
Nastavte teplotu kávy.
Nastavte mechanizmus automatického odpojenia napájania.
Zatvorte servisný kryt.
Vyberte, naplňte a znova založte zásobník na vodu.
Do príslušného zásobníka nasypte kávu.
Pretože sa zariadenia testujú vo výrobnom závode, môže sa nich nachádzať zvyšok kávy už pri prvom použití.
Spustite cyklus prípravy kávy len s vodou, aby sa zariadenie prepláchlo.
Nastavte jemnosť mletia kávy.
Pri odstraňovaní vodného kameňa postupujte podľa pokynov v návode na použitie vášho zariadenia, pretože metódy sa môžu líšiť v závislosti od modelu, ktorý vlastníte.
Odporúčame používať prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa dodaný od výrobcu.
Prípadne môžete použiť 2 lyžice kyseliny vínnej alebo kyseliny citrónovej (predávajú sa v lekárňach a drogériách) rozpustené v pollitri vlažnej vody. Nalejte túto zmes do zásobníka na vodu.
V prípade priemerného denného používania (4 šálky) a ak je voda tvrdá, odporúčame odstraňovať vodný kameň zo zariadenia každé 3 mesiace.
Ak žijete v oblasti, kde je voda veľmi tvrdá, bude pravdepodobne potrebné odstraňovať vodný kameň častejšie.
Zariadenie vás upozorní, keď bude treba vymeniť kazetu s filtrom Claris Aqua Filter.
Kazetu Claris musíte vymieňať po každých 50 litroch vody alebo najmenej každé 2 mesiace.
Áno, ak je v ňom vrstva vodného kameňa.
Vyčistite ho vodou a/alebo čistiacimi prostriedkami odporúčanými výrobcom zariadenia.
Zabránite tak upchatiu odtoku vody a problémom s nedostatočnou hygienou.
Vo vašom kávovare sa prirodzene tvoria nánosy vodného kameňa. Pravidelné odstraňovanie vodného kameňa pomáha chrániť váš kávovar a zaisťuje mu dlhšiu životnosť, zároveň pomáha zachovať kvalitu kávy, ktorá zostáva aj postupom času konštantná. Hrozí, že vodný kameň môže definitívnym spôsobom ovplyvniť výkonnosť stroja.
Vyberte vodný filter, ak sa v zariadení používa. Ak sa tým problém nevyrieši, otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doprava, čím nastavíte hrubšie mletie (môže to závisieť od typu kávy, ktorú používate).
Spustite jeden alebo viacero cyklov prepláchnutia.
V prípade opakovaného používania môže z parnej trysky uniknúť zopár kvapiek.
Skontrolujte, či je v zásobníku na kávu dostatok kávy a že sa správne dávkuje.
Nepoužívajte olejnatú, karamelizovanú alebo ochutenú kávu.
Znížte množstvo kávy výberom pomocou otočného gombíka (nachádza sa v nádobe na kávové zrná). Stlačte tlačidlo kávy. Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím nastavíte jemne namletú kávu.



Pripravte nápoj v dvoch cykloch pomocou funkcie 2 šálok.
Skontrolujte nastavenie teploty vybratej kávy a v prípade potreby ho zmeňte.
Zohrejte šálky opláchnutím v horúcej vode, aby ste zabránili vzniku teplotného šoku pri použití studených šálok.
Kvalita pripravenej kávy bude ešte lepšia.
Skontrolujte správne umiestnenie zásobníka v zariadení.
Uistite sa, že sa môže magnetický plavák zásobníka na vodu voľne pohybovať.
Opláchnite zásobník a v prípade potreby z neho odstráňte vodný kameň.
Skontrolujte, či nie je hadička vložená v mlieku upchatá.
Skontrolujte, či je pružná hadička vložená správne v príslušenstve a nedochádza k nasávaniu vzduchu.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia odblokujte vývod príslušenstva Auto-Cappuccino.
Pripomíname vám, že toto vybavenie sa musí vyčistiť po každej príprave nápoja.
Väčšina zvukov, ktoré zariadenie vydáva, vychádza z mlynčeka. Počas mletia kávy je teda trochu hluku bežný jav.
Niekedy sa do mlynčeka dostane cudzie teleso. V tomto prípade vyprázdnite zásobník na zrná a vysajte vnútro v blízkosti mlynčeka.
Odporúčame používať vysokokvalitné kávové zrná, aby ste zachovali životnosť vstavaných mlecích diskov mlynčeka na kávu.

Ak vaše zariadenie stále vydáva nadmerný hluk, odporúčame vám obrátiť sa na naše oddelenie služieb zákazníkom.
Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím získate jemne namletú kávu. Vyberte kazetu Claris.
Nastavenie mlynčeka upravujte len vtedy, keď je spustený.
Zariadenie sa automaticky reštartuje po obnovení dodávky napájania a bude pripravené na nový cyklus.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Skontrolujte, či nie je parná tryska upchatá.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia: vyčistite a uvoľnite všetky otvory trysky dodanou ihlou.
Uvoľnite otvor pomocnej rúrky parnej trysky pomocou ihly.
Vyberte kazetu Claris.
Príčinou môže byť niekoľko faktorov:
• v nádržke sa nenachádza žiadna voda; naplňte nádržku,
• vaša nádržka nie je správne nainštalovaná; zatlačte pevne na nádržku,
• filter je zablokovaný; zomletá káva je príliš jemná. Vyčisťte držiak filtra a skúste použiť hrubšie zomletú kávu,
• čerpadlo nie je napojené; v návode si nájdite pokyny, ako ho napojiť,
• vás spotrebič je zanesený vodným kameňom, odstráňte vodný kameň,
• filtračná vložka Claris sa vymenila, ale nie je napojená; v návode si nájdite pokyny, ako ju napojiť.
Voda z vodovodu (bežná domáca pitná voda) je úplne vyhovujúca, ak je bez zápachu, ktorý mohol pozmeniť chuť nápoja. Balená voda je taktiež v poriadku.
Nepoužívajte chladenú ani horúcu vodu, pretože by to mohlo ovplyvniť teplotu nápoja.
Vždy používajte čerstvú vodu, a ak systém nebol používaný viac ako dva dni, vodu vymeňte.
Na prípravu studených nápojov používajte vodu s teplotou okolitého prostredia, nikdy nie chladenú vodu, a do šálky vložte dve alebo viac kociek ľadu (20 g na kocku ľadu).
Je potrebné si uvedomiť, že tvrdosť vody je hlavným dôvodom usadzovania vodného kameňa v prístroji, a preto odporúčame prístroj často odvápňovať (každé 3 mesiace alebo menej, podľa tvrdosti vody).
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Nie, tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté podľa typu používanej kávy.
Ak použijete nesprávnu kávu, vysypte ju a nasypte správny typ.
​Káva Arabica ponúka tú najlepšiu chuť a má prirodzene nízky obsah kofeínu. Experimentujte s rôznymi druhmi, zmesami a stupňami praženia, aby ste našli to, čo vám najlepšie vyhovuje. Všeobecne platí, že čím tmavšie je praženie, tým výraznejšia je chuť kávy. Jemné praženie dodáva bohatú arómu a výsledkom je jemná káva s plnou chuťou – pre skutočných znalcov! Kvalitná káva by sa mala pražiť iba jemne, aby vynikla jej skutočná bohatosť, jemnosť a úplnosť. Vyhýbajte sa príliš tmavo praženým zrnkám, sú mastnejšie a môžu prístroj upchať. Skontrolujte, či medzi zrnkami nie sú malé kamienky, ktoré by mohli prístroj zároveň poškodiť. Nikdy nepoužívajte instantnú ani mletú kávu.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
​Najlepším spôsobom, ako predĺžiť trvanlivosť kávy, je nasypať ju do vzduchotesnej nádoby a skladovať ju v chladničke. Týmto spôsobom ju je možné skladovať až 3 mesiace.
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.

Mohlo by sa Vám ešte páčiť

Scroll To Top