Home |  Dokonalé espresso: malá šálka kávy, veľká chvíľa

Dokonalé espresso: malá šálka kávy, veľká chvíľa

Pre milovníkov kávy je espresso priamo kvintesenciou tohto nápoja, naozajstným fyzikálno-chemickým zázrakom. Jeho príprava je tiež umenie, ktoré si vyžaduje vášeň, techniku ​​a rešpekt k skutočnej talianskej tradícii.

 

cover

6 tajomstiev dokonalého espressa

Pozrite sa na naše rady, ako pripraviť dokonalé espresso. Potvrdené prednými baristami...

 

Definícia

Jeho názov hovorí sám za seba: espresso musí byť pripravené presne na minútu a servírované v malom predhriatom šálku, aby sa mohlo okamžite vypiť. Káva espresso je nápoj plný jemnosti. Koncentrácie aromatických tónov ho odlišujú od iných spôsobov prípravy.

 

definice 2Espresso je predovšetkým roztok, pretože obsahuje zmes rôznych prvkov (kyselín, proteínov, cukrov, tukov atď.). Zároveň je to emulzia, pretože sa v ňom nachádzajú oleje, ktoré obsahujú aromatické látky, dodávajú káve telo a hladia chuťové poháriky. A nakoniec je to tiež suspenzia vďaka hustej vrstve orieškovo hnedé peny na povrchu, ktorú nazývame crema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Káva espresso je nápoj plný jemnosti"

 

Dva kľúčové prvky pre úspešné zvládnutie espressa

Príliš dlhá doba extrakcie spôsobí, že káva je veľmi vylúhovaná, má vysoký obsah kofeínu a horkú až zvieravú chuť. Naopak príliš krátka doba extrakcie má za následok, že espresso je málo vylúhované, kyslé a málo výrazné.

Aj hrubosť mletia kávy môže ovplyvniť extrakciu z hľadiska doby, objemu a arómy. Na espresso musí byť káva jemne pomletá, aby sa pri optimálnej extrakcii rýchlo rozvinuli všetky arómy kávy.

 

klicove prvky 2

Ak chcete ochutnať dokonalú kávu, vyskúšajte KRUPS espresso na zrnkovú kávu. Spájajú sa v nich všetky poznatky firmy KRUPS o príprave dokonalého espressa.

 

Článok od illycaffè France

 

 

 

 

 

 

 

 

"Príliš dĺha doba extrakcie kávu príliš vyluhuje"