Home |  Arabica versus robusta, súboj kávových zŕn

Arabica versus robusta, súboj kávových zŕn

Rozlišujeme dva základné druhy kávy, arabiku a robustu. Naučte sa ich rozlišovať a vyberte si tú, ktorá vám bude vyhovovať.

 

cover

Ktorá je vhodná pre vás?

Pozrite sa na rozdiely medzi oboma druhmi kávy a ich špecifické vlastnosti.

Dva botanické druhy pre dva rôzne degustačné zážitky

Arabica (Coffea arabica) a robusta (Coffea canaphora) sú dva najpestovanejšie a najpredávanejšie druhy kávy na svete. Mladá rastlina kávovníka potrebuje rásť tri až štyri roky, kým začne plodiť kávové zrná.

 

arabica vs robustaArabica:

Vychutnajte si chvíľu, v ktorej objavíte úžasnú jemnosť tejto kávy.

Káva arabica sa pestuje na plantážach na náhorných plošinách v strednej nadmorskej výške (medzi 200 a 2 000 metrami nad morom) a predstavuje 70% svetovej produkcie kávy. Jej zrno má dlhý a oválny tvar so stredovou ryhou v tvare písmena S.

Arabiku oceníte pre jej jemnosť, rozmanité chute a bohatú arómu.

 

Robusta:

Ideálna pre načerpanie maxima energie.

Káva robusta sa pestuje v nízkych nadmorských výškach (na úrovni hladiny mora) a predstavuje 30% svetovej produkcie kávy. Jej zrno je menšie a guľatejší s takmer rovnou stredovou ryhou.

Robustu oceníte pre jej silu, vysoký obsah kofeínu a horkú a výraznú chuť.

 

 

 

 

"Dva nejpestovanejšie a nejpredávanejšie druhy na svete"